Pasta pesto salade - plasticvrij challenge

Gepubliceerd op 13 april 2022 om 08:14

Afgelopen week deed ik een plasticvrij challenge: ik mocht een week lang geen producten in plastic verpakking kopen. Hoe zou ik mijn go to kant-en-klare maaltijdsalade in plastic vervangen? Ik kocht de ingrediënten plasticvrij en maakte een heerlijke pastasalade. Super vullend en heel erg lekker! Met walnoten, zongedroogde tomaat en olijven. Loopt het water je al in de mond?

De quinoa noten maaltijdsalade van Albert Heijn was mijn vaste prik als ik tot 's avonds laat moest werken. Door mijn plasticvrij challenge moest ik daar iets anders op verzinnen, want de salade zit verpakt in, jawel, plastic! Ik besloot een pastasalade te maken. Met allerlei smaakmakers waarvan ik wist dat ik die in glazen pot kon krijgen: zongedroogde tomaat, olijven, (vegan) pesto.

 

Een aantal producten had ik nog in huis, zoals walnoten en vegan krokant schnitzel. Ook kruiden en olijfolie had ik natuurlijk nog in huis. De pasta was alleen op... Ik dacht meteen aan de Ekoplaza. Daar heb ik namelijk eerder boodschappen gedaan toen ik de plasticvrije maaltijd challenge deed.  Het werd wel een vrij dure zak pasta: volkoren spelt spiralen. Maar ach, met de andere vrij goedkope ingrediënten, zou het uiteindelijk toch niet zo'n dure maaltijd worden.

Recept voor vegan pasta pesto maaltijdsalade met olijven en  zongedroogde tomaat

 

Ingrediënten voor 6 porties

  • 500 gr volkoren spelt spiralen (of een andere pastasoort)
  • 1 komkommer
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1 pakje vegan krokant schnitzel
  • 240 gr groene olijven
  • 150 gr zongedroogde tomaten
  • 100 gr walnoten
  • 135 vegan pesto alla genovese
  • Halve citroen
  • Italiaanse kruiden
  • Peper
  • Olijfolie

 

Recept

  1. Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Houd een klein scheutje kookvocht over.
  2. Snijd in de tussentijd de walnoten en vegan krokant schnitzel in kleine stukjes en bak in een koekenpan.
  3. Snijd de komkommer, zongedroogde tomaat en cherrytomaten klein. Doe in een grote kom / pan.
  4. Voeg de olijfolie, pesto, kruiden, peper en sap van de citroen toe.
  5. Wanneer de walnoten, vegan krokant schnitzel en pasta klaar zijn, voeg je deze ook toe samen met het scheutje kookvocht.
  6. Roer goed door, laat afkoelen en genieten maar!

 

Zo is plasticvrij eten niet alleen duurzaam, het is ook nog eens heel erg lekker! Zonder deze challenge had ik nooit de  biologische spelt pasta van de Ekoplaza geprobeerd. Wat een smaakverschil! Ik heb nu natuurlijk wel wat producten in plastic verpakking gebruikt die ik al in huis had. Dat maakt het wel iets makkelijker, want ik zou niet weten waar ik deze vegan vleesvervanger plasticvrij kan krijgen... Alhoewel, GREENFORCE heeft een easy mix schnitzel verpakt in kraftpapier!

 

Deze pastasalade ga ik zeker weten vaker eten. Het is super makkelijk om te maken, veel ingrediënten heb ik standaard in huis en het is gewoon onwijs lekker! Ik heb zoals je ziet meteen zes porties gemaakt. Die waren heel snel weer op... Te lekker dus, haha!

 

Ga jij deze pasta ook eens maken?

 

Laat me weten wat je ervan vindt! Deel je foto op Instagram en tag @duurzaamopkamers! Dan kan ik jouw maaltje ook zien en delen, daar word ik heel blij van!


Duurzame verlanglijst / cadeautips

"Juul, wat wil je hebben voor je verjaardag?". Nou, daar heb ik wel antwoord op! Ik houd namelijk een lijstje bij met alle dingen die ik nog graag zou willen hebben. Zodat diegene niet aan komt zetten met een cadeautje dat ik toch niet ga gebruiken. Ben je binnenkort jarig en zoek je duurzame cadeautips om op je verlanglijstje te zetten? Laat je inspireren door mijn lijst!

Lees meer »

 »

Reactie plaatsen

Reacties

ManDeJan
5 maanden geleden

Lekker 🥰