OVER JULIA

Hey! Wat tof dat je Duurzaam Op Kamers hebt ontdekt! Hier vind je allerlei tips om duurzamer te leven, zonder daar meer geld aan uit te geven. Denk aan tweedehands kleding en spullen, plantaardig eten, recyclen, zero waste en nog veel meer.

 

Toen ik eind 2018 op kamers ging wonen, begon ik me te verdiepen in het onderwerp duurzaamheid. Ik kwam een video van een van mijn grote voorbeelden op Youtube tegen: Diana van disfordazzle. In die video legte zij uit dat ze ging stoppen met het kopen en promoten van fast fashion. Zelf kocht ik al jaren bij grote fast fashion ketens en kocht ik elke week wel een nieuw kledingstuk. Het moest voor mij allemaal zo goedkoop mogelijk. Maar toen ik die video zag, ging bij mij de knop om. Geen fast fashion meer.

Vlak daarna ging ik op kamers wonen en kon ik nog meer eigen keuzes maken. Zo werd ik toen vegetariër en inmiddels eet ik geheel plantaardig. Ik dacht dat het allemaal hartstikke duur zou zijn, maar dat viel dus heel erg mee! Ook ging ik slimmer met mijn spullen om. Een oude broodzak kon ik bijvoorbeeld als pedaalemmerzak gebruiken.

 

Dit soort tips deelde ik vooral met vrienden. Ik merkte dat ze hier echt wat aan hadden. Daarom wilde ik mijn tips delen met meer mensen die geïnteresseerd zijn in duurzamer leven, maar misschien niet goed weten hoe ze dit budgetproof aan kunnen pakken. Zo ben ik Duurzaam Op Kamers begonnen. En daar krijg ik nog steeds mega veel energie van.

 

Naast het gezicht van Duurzaam op Kamers, ben ik student onderwijskunde. Ik wil later zeker mijn passie voor duurzaamheid hiermee combineren. Ook heb ik een bijbaantje en speel ik graag saxofoon.

 

Ben jij bezig met duurzamer leven en kom je ergens niet uit? Of heb je een suggestie waarover ik tips kan delen? Laat het me dan weten, ik help je heel graag! Ben je een bedrijf en zou je willen samenwerken? Op deze pagina vind je meer info. Via julia@duurzaamopkamers.nl kunnen we de mogelijkheden bespreken.

 

Duurzamer leven kan op heel veel vlakken! En daarom vind ik het juist zo leuk. Iedereen kan op zijn eigen manier groenere keuzes maken. Doe jij ook mee?


In de media