ARNHEM

Deze pagina is in ontwikkeling. In deze post op mijn Instagram account kun je al wel duurzame hotspots van Arnhem bekijken.

Eten

Het koffie- en lunchtentje van Ann en Mehmet. Super vriendelijke eigenaren bij wie duurzaamheid en no waste hoog in het vaandel staan. Alles is vers gemaakt en dat proef je!

De geur van versgebrande koffie én vegan cake... daarvoor zit je hier goed. In een schattig straatje waar je sowieso even doorheen moet lopen. Ook een fijne werkplek!

Een bijna wekelijks wisselend menu met altijd een veganistische optie: zo doen ze het bij ´t Eetatelier. Niet alleen het eten is biologisch, maar zelfs hun schoonmaakproducten en toiletpapier. Super duurzaam!

Dit 90% vegan restaurant heeft zo veel lekkere opties! Van pancakes tot salades en van sandwiches tot pita's. Kun je niet kiezen? Ga dan voor de Sunday Taste op...  zondag.

Lokaal en betaalbaar eten, maar wel als verrassing. Dat is het concept van FoodVia: je hebt de keuze uit vlees, vega en vegan eten en de rest laat je aan de kok over. Heerlijk eten, vriendelijke bediening, top!

Voor chai lattes en taart, maar ook voor natuurwijntjes en streekbiertjes ben je hier op de juiste plek. Relaxte, gezellige sfeer.

Dit is het allerleukste, lekkerste, beste vegan restaurant van Nederland, dat meen ik echt! Bij Studio Konijnenvoer maken ze alles wat je je kunt bedenken, maar dan veganistisch. Inktvisringen tot aan panna cotta, het kan echt. Je betaalt er wat voor, maar het is het meer dan waard.

Shoppen

Overzichtelijke tweedehands kledingwinkel die in nog veel meer steden zit. Het hangt op kleur en de items zien er als nieuw uit. Deze jumpsuit kocht ik in dit filiaal in Arnhem en draag ik al jaren met veel plezier!

Grote vintage winkel met een ontzettend groot aanbod. Er zijn fijne paskamers en er hangt een gezellige sfeer.

Het schattigste winkeltje van Anhem! Deze conceptstore straalt jungle uit. Planten, dieren, duurzaamheid en natuur staan hier centraal. Inclusief een selectie aan tweedehands kleding.

De bekende duurzame winkelketen van Nederland. Deze in Arnhem is een extra grote locatie, mét café!

Doen

Voor een mooi uitzicht over de stad én een reis vijfhonderd jaar terug in de tijd beklim je de Eusebius. Als student krijg je 50% korting op je bezoek!

Een mooie wandeling langs de Nederrijn die naast het centrum van Arnhem loopt. Met een mooi uitzicht op de natuur aan de overkant...

Een groot cultuurcentrum waaronder een bibliotheek, café met dakterras en allerlei cursussen, exposities en lezingen. Fijne plek om te flexwerken!

Een groot park met verschillende wandelroutes. Fijn om even tot rust te komen van de stadsdrukte.